dijous, 16 de juny del 2011

Les Gitanes a Roda de Barà 2011

Per la setmana cultural de Roda de Barà, el grup de Les Gitanes de la Torre varem ser invitats per anar a la cercavila on ballaríem pels carrers de la part més antiga del poble. 


La gresca va començar pel matí, quan ens varem reunir a casa d'una de les gitanes per agafar el pal ben guarnit de flors per fer-lo ben vistós. En aquells moments també es repartien la gent amb els cotxes. Al arribar al lloc de trobada varem descarregar el pal desmuntat per 2 peces i caminant fins arribar al lloc on podríem canviar. 


Pel voltant es respiraven aires de nervis, emoció i ganes de donar el màxim d'un mateix, ja que nosaltres fem espectacle al carrer i els errors es noten al moment. 
Aquell dia feia un magnífic sol i una bona temperatura. Dintre de la cercavila ens varem instal·lar entre gegants, però de la gresca que feiem, no es notava que erem petits. Aquell dia teniem una nova parella de galerons que no ho van fer del tot malament, era la seva primera vegada que sortien amb el grup i la sensació que donaven, era de estar ben protegits pels seus companys. Durant el recorregut, varem passar per 3 places i carrers bastants estrets. A l'hora de compartir carrer amb les gitanes, els galerons no teniem espai i tenien que pensar la manera de quedar bé i no fer mal a la gitana.



D'aquella experiència, només queda el record bonic d'haver ballat a Roda de Barà.

dimecres, 8 de juny del 2011

Les Gitanes a Riudebitlles 2010


Varem fer una gran actuació al poble de Riudebitlles. Varem tenir la gran sort de poder escoltar a una experta en el mon de les gitanes. Entre plaça i plaça un ball de galarons varem deixar com a record.

En el nostre parlament varem anomenar el transvasament. Les nostres Gitanes feien gresca i xerinola. Per començar la vident que veia pestes on no tocava, la nostre peixatera que tenia la "pechina" tan fresca com llimpia la parada!!! A la nostre cuinera garrativada i marmanyera, dient que els sostenidors li feien contrapès, quan el seu barça va guanyar les 6 copes.... La nostre gitana mestre que deia que ensenyava a tothom per igual, i bla, bla, bla.... Per acabar la corsatera que encara que tenia totes les mides a cadascuna tots els seu sostenidors els hi feia petits.

En aquest video penjat, em volgut resumir tot el que el poble em donat.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...